0
Miso ramen med kylling og Onsen-æg

Miso ramen med kylling og Onsen-æg

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Onsen-æg er bare helt almindelige æg, der traditionelt bliver tilberedt i varme kilder ( Onsen ) i Japan. 
Kilderne kan nå temperaturer på omkring 63 grader, og hvis man lægger et æg i vand ved den temperatur i en time, ender man med et silkeblødt, nærmest pocheret æg, som man kan slå direkte ud i sin Ramen-suppe.
Hvis man ikke har en varm kilde til rådighed får man et glimrende resultat ud af at koge ægget i præcis 6 minutter, og derefter afkøle det i iskoldt vand inden det forsigtigt pilles, deles og anrettes i den rygende varme suppe.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
nudler
0 min.
Æg og nudler
  1. Start med at sætte en gryde over med nok vand i til at det kan dække æggene. Du skal bruge et æg pr. person.
    Gryden skal bruges igen til nudlerne og derefter til suppen, så den må gerne være lidt stor.

    Når vandet bulderkoger lægges æggene forsigtigt ned i vandet med en ske.  Kog æggene præcis 6 minutter og tag dem så op og lad køle af i rigeligt isvand.

  2. Hæld mere vand i gryden og sæt den i kog igen, så du kan koge nudlerne.
    Nudlerne koges i omkring 2-3 minutter, drænes og vendes med lidt olie eller sesamolie så de ikke klistrer sammen.
    Lad nudlerne stå lunt og tildækket til suppen skal samles.

  3. Når æggene er helt kolde pilles de, og først umiddelbart inden servering deles de forsigtigt.  Pas på når du deler æggene, blommen er stadig flydende.
kyllingebryst uden skindporrergulerodspidskål
10 min.
Grøntsager og kylling
  1. Kyllingen duppes tør, krydres grundigt med salt og peber og steges et par minutter på hver side i olie på en varm pande. Pas på ikke at give kyllingen for meget, den steger videre efter du tager den af varmen.

  2. Læg låg på panden, træk den fra varmen og lad kyllingen stå og trække til suppen skal samles.

  3. Gulerødderne snittes i supertynde, lange "tændstikker".  Det gøres nemmest på en mandolin.

  4. Kålen snittes også super-tyndt i lange strimler.  

  5. Porrerne snittes fint i skrå skiver.
ramen toppinggulerodbrun misonudlerspidskålkyllingebryst uden skindporrer
25 min.
Suppen samles
  1. Gryden fra nudlerne skylles og der hældes nu omkring 3 dl vand pr. person i, som sættes i kog.

  2. Kyllingen skæres eller rives i mundrette stykker.

  3. Når vandet koger tilsættes kålen og gulerødderne. 

  4. Lad vandet komme i kog igen og rør så Misoen ud i suppen. Det nemmeste er først at opløse misoen i en kop af det kogende vand, og så hælde den opløste misopasta ned i gryden igen.
    Når misoen er kommet i suppen, må den ikke koge længere.

  5. Smag til med salt og peber, og evt. sesamolie.

  6. Imens anrettes nudlerne og kyllingen i opvarmede skåle og den hede suppe hældes over. 

  7. Top op med Ramen topping, Onsen æggene og porrerne.

 

Bonusinfo

Ramen krydderi indeholder: 50% Urtebouillon 35% ristet sesam, 10% chili flager, 10% løgpulver.

Bonusinfo

Miso

- umamibomben der kan peppe enhver ret op!

Miso stammer fra Japan og er en fermenteret paste lavet på brune ris eller sojabønner.

Miso er karakteriseret med en enestående evne til at bidrage med unik dybde og umami til smagsprofilen i mange retter.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?