Næringsfordeling pr. person
Energi: 569 kcal
Fedt: 18,3g
Kulhydrat: 73,3g
Protein: 23,7g
Kostfibre: 9,5g
Hæld risen i en kasserolle og fyld op med vand, så det dækker ca. 3 cm over risen. Tilsæt lidt salt og kog risen i ca. 20 min. Lad den hvile 5 min efterfølgende.
Skyl forårsløg og svampe grundigt og skræl jordskokkerne. Den hvide del af forårsløget skæres i 2 cm brede stykker. Den grønne top hakkes så fint som muligt og gemmes til anretning. Skær svampene i kvarte og jordskokkerne i stykker af ca. 2x2 cm.
Varm en pande op ved høj varme og steg jordskokkerne i 2 tsk. olie pr. person i ca. 4 min under omrøring. Tilsæt svampe og forårsløg (den hvide del) og steg yderligere 3 min. Tilsæt 3 dl vand pr. person samt misoen og lad det simre i 10 min. Hæld rejerne i en sigte og lad dem dryppe af (evt. skyl under den kolde hane). Tilsæt dem og smag til med salt.
Hak den sorte hvidløg fint og vend med sesamolien, risen og det finthakkede forårsløg.
Fordel suppen i skåle og top med risen.
Miso
- umamibomben der kan peppe enhver ret op!
Miso stammer fra Japan og er en fermenteret paste lavet på brune ris eller sojabønner.
Miso er karakteriseret med en enestående evne til at bidrage med unik dybde og umami til smagsprofilen i mange retter.
Vores udvalgte rejer er fanget i Ishavet i det Nordatlantiske område omkring Grønland og Canada. De koges direkte på havet, og fryses straks derefter ind. Efterfølgende bliver de håndpillet, for så at blive lagt i lage. Kvalitet, der bare smager godt!
Rejerne er bæredygtigt fanget og MSC certificerede.
Kommentarer og forslag til opskriften