
Nip bønnerne og kog dem lige knap møre i letsaltet vand, min. 5-7 min. Overhæld dem med koldt vand og lad dem dryppe godt af. Befri melonen for kerner og skal og skær kødet i tynde skiver eller både. Skyl salaten, slyng den tør og bred den ud på et fladt fad. Fordel bønner og melon ovenpå og læg fetaen på i små klumper. Ryst olie, citronsaft og honning godt sammen med lidt salt og groftkværnet peber og smag til. Dryp dressingen over salaten og server straks - som forret med lidt lufttørret skinke til eller som tilbehør til bagt laks, lammekølle eller en kalvesteg.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften