Næringsfordeling pr. person
Energi: 589 kcal
Fedt: 32,7g
Kulhydrat: 37,8g
Protein: 32,5g
Kostfibre: 8g
Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skrub kartoflerne grundigt under vand.
Kom kartoflerne i vandet (det behøver ikke at koge) og vær opmærksom på at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne til de er møre, ca. 10 min. Sluk for blusset og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min længere, før du hælder vandet fra.
Sæt en gryde over med 2 dl. vand pr. person. Tilsæt bouillonen og skyen fra posen med svinekød.
Skræl gulerødderne og skyl dem sammen med spidskålen. Skær dem i mundrette stykker og tilsæt dem til bouillonen. Gulerødderne skal koge ca. 5 min og kålen i ca. 2 min før de tages op. Bouillonen skal gemmes til sovsen senere.
Kassér ca. 2 cm. af bunden på aspargeserne og skær resten i mundrette stykker. Skyl ramsløget grundigt og hak det groft.
Skær kødet ud i ca. 2x2 cm stykker.
Varm en kasserolle eller gryde op ved middel varme. Bunden af kasserollen skal helst være med runde kanter, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris.
Tilsæt 1 tsk. olie og 1 spsk. mel og rør rundt i 1 min. Tilsæt bouillonen lidt efter lidt, under grundig omrøring, indtil al bouillonen er brugt op. Smag sovsen til med salt og peber. Tilsæt kødet, de kogte grøntsager og aspargesene . Lad det simre i ca. 2 min før servering så asparges og kød bliver gennemvarmt.
Servér kartoflerne med frikasse og top med ramsløg.
Ramsløget findes helt naturligt i mange danske skove, typisk fra midt marts til maj. Vi kan vi derfor kun anbefale, at du stikker et smut i skoven og plukker ramsløg til et par omgange mere, når du har spist denne portion. Du kan både bruge bladene og selve løget, som gror under jorden.
Ramsløg gror oftest som store, brede områder i bunden af særligt løvskov, men du kan også være heldig at finde dem i parker. Ramsløg kan godt lide, at jorden er fugtig. Pluk forsigtigt de blade du skal bruge, så der både er nok til andre og til næste år.
OBS!! Vær opmærksom på, at ramsløget kan forveksles med den giftige liljekonval, høsttidløs og dansk arum. Ramsløget kan dog genkendes på både smagen og den kraftige duft af hvidløg, som ingen af de andre planter har. Er du i tvivl, så lad dem stå.
Kommentarer og forslag til opskriften