0
Mør okse i frisk salat med sorghum, peberfrugt og yoghurt

Mør okse i frisk salat med sorghum, peberfrugt og yoghurt

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

sorghum
1 min.
Kog sorghum

Skyl sorghum under koldt vand i en sigte. Kom de skyllede kerner i en gryde, og tilsæt vand, så det godt og vel dækker. Kog i 15 min. under låg ved middel varme. Sluk for varmen, og lad sorghum hvile under låg i 5 min.

rød peberfrugtsquashhvidløg
5 min.
Steg peberfrugten og squashen

Varm en pande op ved høj varme.

Skær peberfrugt og squash i mundrette stykker, og steg begge dele i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 3 min., indtil de får godt med farve og bliver gennemstegt. 

Krydres med revet hvidløg, salt og peber.

myntetomateryoghurt 3,5 %
15 min.
Hak mynte og salt yoghurten

Pil bladene fra mynten, og hak dem og tomaterne groft.

Hæld yoghurten i en skål, og krydr den med salt.

sous vide oksekød
25 min.
Steg kødet

Varm en pande op ved høj varme.

Skær kødet i mundrette stykker, og steg det i 1/2 spsk. olie pr. person, indtil det får godt med farve og er gennemvarmt.

Overfør kødet til en stor skål sammen med resten af ingredienserne, undtagen yoghurten. Vend det godt sammen, og smag til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Servér salaten med den saltede yoghurt.

Bonusinfo

Sorghum er en græsart, der oprindeligt stammer fra Centralafrika. Den er den vigtigste kornsort til menneskeføde i store dele af Afrika og Asien, blandt andet fordi den kan vokse i meget tørre og varme områder. Sorghum har et højt indhold af mineraler. Hel sorghum spises som ris eller anvendes til grød. Det kan også poppes på samme måde som popcornmajs.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
567 kcal
Fedt:
27,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
6,9 g
Kulhydrat:
42,7 g
heraf sukkerarter:
11,6 g
Kostfibre:
2 g
Protein:
34,9 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?