0
Mør okse i sennepssauce med bagte tomater og squash

Mør okse i sennepssauce med bagte tomater og squash

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Husk

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

squash
1 min.
Bag squashen

Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.

Halvér squashen på langs, rids den lidt ned i kødet med en kniv, og gnid den med olivenolie, salt og friskkværnet sort peber.

Bag squashen i ovnen i 20-25 min., til den er mør og har taget farve.

ris
5 min.
Kog risene

Sæt risene over at koge efter anvisning på pakken.

sous vide oksekødIldfast fad
10 min.
Varm kødet

Skær kødet ud i tern på ca. 2x2 cm. Kom dem op i et ildfast fad, og sæt fadet ind nederst i ovnen. Lun kødet i ca. 10 min.

cherry- eller blommetomaterhvidløgherbes de Provence
15 min.
Skær tomaterne

Halvér tomaterne, og snit hvidløgene super fint. Vend tomater, hvidløgsskiver og krydderiblanding sammen i en skål. Tilsæt et par dråber olivenolie og lidt salt. Vend godt rundt, kom blandingen hen over squashen og bag i yderligere ca. 10 min.

dijon sennepcreme fraiche 38%
20 min.
Lav saucen

Kom creme fraichen op i en kasserolle. og giv den et opkog. Smag til med sennep, lidt salt og friskkværnet sort peber. Tag kødet ud af ovnen. og vend det sammen med saucen.

30 min.
Anretning

Anret risene i en dyb tallerken, og kom kød og sauce ovenpå. Anret squashen ved siden af med tomaterne ovenpå.

Velbekomme!

Bonusinfo

Herbes de Provence indeholder:

  • Rosmarin
  • timian
  • oregano
  • sar
  • bønneurt
  • basilikum
  • laurbærblade. 

Herbes de Provence er en klassisk blanding af krydderurter der anvendes på tværs af lande ved Middelhavet. Det er ofte brugt i supper, gryderetter eller til fiskeretter, såsom bouillabaisse. Herbes de Provence opstod i Provence-regionen i Frankrig, men dens mangfoldige smag har gjort den til en byggesten i mange køkkener. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?