0
Mør okse i sriracha med nudler, squash og fiskesauce

Mør okse i sriracha med nudler, squash og fiskesauce

Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

gulerodsquash
Skær grøntsagerne

Snit gulerødder og squash i tynde stave, og overfør dem til en stor skål.

skalotteløghvidløgnam pla (fiskesauce)citron
10 min.
Rør dressingen

Riv hvidløget ned i en skål, og tilsæt revet citronskal, citronsaften, fiskesauce og finthakkede løg. Tilsæt følgende pr. person: 1/2 spsk. eddike, 1/2 spsk. vand og 1/2 spsk. sukker.

Rør godt rundt, og gem dressingen til senere.

nudler, boghvede
15 min.
Kog nudlerne

Kog nudlerne som angivet på pakken. Sigt vandet fra, og skyl dem hurtigt i koldt vand.

sous vide oksekødsriracha sauce
20 min.
Steg kødet

Skær kødet i tern, og vend det i srirachasovsen (pas på med mængden - den er stærk).

Varm en pande op ved høj varme. Steg kødet i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 2 min., indtil kødet er gennemvarmt.

25 min.
Rør salaten

Overfør kødet til skålen med grøntsager, og tilsæt dressingen. Vend det hele godt sammen, og smag til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Fordel nudlerne i skåle, og anret salaten henover.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
527 kcal
Fedt:
19,9 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,6 g
Kulhydrat:
35,5 g
heraf sukkerarter:
19,5 g
Kostfibre:
5,6 g
Protein:
28,9 g