0
Mør okse med linser, smørstegt blomkål og radiser

Mør okse med linser, smørstegt blomkål og radiser

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

grønne linser
1 min.
Kog linserne

Kom linserne op i en kasserolle, dæk rigeligt med vand og tilsæt lidt salt. Kog ca. 15 min. til de er møre.

radiserdildskalotteløgæble
5 min.
Lav salaten

Skær radiserne i kvarte. Skær æblet i små tern. Hak dilden fint - både stilke og blade. Skær løget i super tynde ringe.

Pisk en vinaigrette af lige dele olivenolie og lys eddike. Krydr med salt og groftkværnet sort peber. Du skal bruge ca. 1 spsk. færdig vinaigrette pr. kuvert.

Bland radiser, æbler og dild med vinaigretten lige inden servering.

blomkål
15 min.
Steg blomkål

Pluk eller skær blomkålen ud i buketter. Varm en pande godt op ved mellem varme og tilsæt en god klat smør. Lad den bruse op og steg så buketterne på panden ca. 4-5 min. til de har taget farve og er møre med bid. Krydr med lidt salt.

sous vide oksekød
20 min.
Steg oksekødet

Rengør panden fra før med et stykke køkkenrulle og sæt den over varmen igen. Skær kødet i mundrette stykker og steg dem ca. 3-4 min. til de er sprøde i kanterne og gennemvarme. 

25 min.
Anretning

Dræn linserne for vand og vend dem sammen med blomkålen. Anret kødet ovenpå og til slut salaten.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?