
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kom linserne op i en kasserolle, dæk rigeligt med vand og tilsæt lidt salt. Kog ca. 15 min. til de er møre.
Skær radiserne i kvarte. Skær æblet i små tern. Hak dilden fint - både stilke og blade. Skær løget i super tynde ringe.
Pisk en vinaigrette af lige dele olivenolie og lys eddike. Krydr med salt og groftkværnet sort peber. Du skal bruge ca. 1 spsk. færdig vinaigrette pr. kuvert.
Bland radiser, æbler og dild med vinaigretten lige inden servering.
Pluk eller skær blomkålen ud i buketter. Varm en pande godt op ved mellem varme og tilsæt en god klat smør. Lad den bruse op og steg så buketterne på panden ca. 4-5 min. til de har taget farve og er møre med bid. Krydr med lidt salt.
Rengør panden fra før med et stykke køkkenrulle og sæt den over varmen igen. Skær kødet i mundrette stykker og steg dem ca. 3-4 min. til de er sprøde i kanterne og gennemvarme.
Dræn linserne for vand og vend dem sammen med blomkålen. Anret kødet ovenpå og til slut salaten.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften