Forvarm ovnen til 200 grader.
Skyl auberginen, skær den i 1 cm. tykke skiver, og spred skiverne ud på en bageplade dækket med bagepapir. Krydr dem godt med salt, og lad dem trække, imens kartoflerne forberedes.
Skrub kartoflerne under vand, skær dem i 1 cm. tykke skiver, og spred også dem ud på en bageplade dækket med bagepapir.
Vend både aubergine og kartofler i 1/2 spsk. olie pr. person, og bag dem i 25-30 min., indtil de har fået godt med farve, og er blevet møre.
Når auberginen er bagt færdig, vendes skiverne med yoghurt og krydderiblanding.
Pil løget, skær det i tynde ringe, og overfør skiverne til en kasserolle.
Hæld 1 tsk. olie pr. person i kasserollen, og varm den op ved middelvarme. Lad løgene simre under låg i ca. 15 min. under jævnlig omrøring, indtil de bliver helt bløde.
Krydres med salt, peber og lidt eddike.
Varm en pande op ved høj varme. Skær kødet i skiver, og steg det i 1 tsk. olie pr. person, indtil det har fået godt med farve på begge sider. Saften fra kødet kan med fordel kommes i kasserollen til de bløde løg.
Halvér tomaterne, og krydr dem med salt og peber.
Servér kødet med kartofler, aubergine, bløde løg og tomater.
Tzatziki krydderi indeholder:
75% dildspidser, 15% hvidløgspulver, 10% tørret citronskal
Kundekommentarer ()