0
Mør oksebøf med bløde løg og auberginetzatziki

Mør oksebøf med bløde løg og auberginetzatziki

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
søde kartoflerauberginetzatziki krydderiyoghurt 3,5 %
1 min.
Aubergine og kartofler

Forvarm ovnen til 200 grader.

Skyl auberginen, skær den i 1 cm. tykke skiver, og spred skiverne ud på en bageplade dækket med bagepapir. Krydr dem godt med salt, og lad dem trække, imens kartoflerne forberedes.

Skrub kartoflerne under vand, skær dem i 1 cm. tykke skiver, og spred også dem ud på en bageplade dækket med bagepapir. 

Vend både aubergine og kartofler i 1/2 spsk. olie pr. person, og bag dem i 25-30 min., indtil de har fået godt med farve og er blevet møre.

Når auberginen er bagt færdig, vendes skiverne med yoghurt og krydderiblanding.

løg
15 min.
Løget

Pil løget, skær det i tynde ringe, og overfør skiverne til en kasserolle.

Hæld 1 tsk. olie pr. person i kasserollen, og varm den op ved middelvarme. Lad løgene simre under låg i ca. 15 min. under jævnlig omrøring, indtil de bliver helt bløde.

Krydres med salt, peber og lidt eddike.

sous vide oksekødcherry- eller blommetomater
30 min.
Kødet og tomaterne

Varm en pande op ved høj varme. Skær kødet i skiver, og steg det i 1 tsk. olie pr. person, indtil det har fået godt med farve på begge sider. Saften fra kødet kan med fordel kommes i kasserollen til de bløde løg.

Halvér tomaterne, og krydr dem med salt og peber.

40 min.
Anretning

Servér kødet med kartofler, aubergine, bløde løg og tomater.

Bonusinfo

Tzatziki krydderi indeholder:
75% dildspidser, 15% hvidløgspulver, 10% tørret citronskal

Næringsindhold pr. person:

Energi:
594 kcal
Fedt:
28,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
7,6 g
Kulhydrat:
52 g
heraf sukkerarter:
33,1 g
Kostfibre:
9,1 g
Protein:
28,3 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?