0
Mør oksebøf med bløde løg og auberginetzatziki

Mør oksebøf med bløde løg og auberginetzatziki

Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
søde kartoflerauberginetzatziki krydderiyoghurt 3,5 %
1 min.
Aubergine og kartofler

Forvarm ovnen til 200 grader.

Skyl auberginen, skær den i 1 cm. tykke skiver, og spred skiverne ud på en bageplade dækket med bagepapir. Krydr dem godt med salt, og lad dem trække, imens kartoflerne forberedes.

Skrub kartoflerne under vand, skær dem i 1 cm. tykke skiver, og spred også dem ud på en bageplade dækket med bagepapir. 

Vend både aubergine og kartofler i 1/2 spsk. olie pr. person, og bag dem i 25-30 min., indtil de har fået godt med farve, og er blevet møre.

Når auberginen er bagt færdig, vendes skiverne med yoghurt og krydderiblanding.

løg
15 min.
Løget

Pil løget, skær det i tynde ringe, og overfør skiverne til en kasserolle.

Hæld 1 tsk. olie pr. person i kasserollen, og varm den op ved middelvarme. Lad løgene simre under låg i ca. 15 min. under jævnlig omrøring, indtil de bliver helt bløde.

Krydres med salt, peber og lidt eddike.

sous vide oksekødcherry- eller blommetomater
30 min.
Kødet og tomaterne

Varm en pande op ved høj varme. Skær kødet i skiver, og steg det i 1 tsk. olie pr. person, indtil det har fået godt med farve på begge sider. Saften fra kødet kan med fordel kommes i kasserollen til de bløde løg.

Halvér tomaterne, og krydr dem med salt og peber.

40 min.
Anretning

Servér kødet med kartofler, aubergine, bløde løg og tomater.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Tzatziki krydderi indeholder:
75% dildspidser, 15% hvidløgspulver, 10% tørret citronskal

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
594 kcal
Fedt:
28,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
7,6 g
Kulhydrat:
52 g
heraf sukkerarter:
33,1 g
Kostfibre:
9,1 g
Protein:
28,3 g