Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang og find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Start med at koge Sorghum i rigeligt vand med et skud salt. Ca. 15 min.
Skær eller pluk kødet ud i grove mundrette stykker. Kom dem op i gryden sammen med tilhørende lage og et par spsk. vand pr. kuvert.
Del tomaten i mindre tern og snit hvidløget fint. Kom begge dele op i gryden sammen med freekeh-krydderi. Lad det små simre under låg 3-4 min.
Pluk eller skær blomkålen ud i buketter. Steg dem på en godt varm pande i en smule olivenolie, til de har taget godt med farve og er møre med let bid- Ca. 4-5 min, krydr med salt og friskkværnet sort peber. Riv citronen fint over blomkålen.
Dræn Sorghum for vand og vend den sammen med kød og tomater. Smag til en sidste gang og anret i en dyb tallerken med blomkål ovenpå.
Velbekomme!
Sorghum er en græsart, der oprindeligt stammer fra Centralafrika. Den er den vigtigste kornsort til menneskeføde i store dele af Afrika og Asien, blandt andet fordi den kan vokse i meget tørre og varme områder. Sorghum har et højt indhold af mineraler. Hel sorghum spises som ris eller anvendes til grød. Det kan også poppes på samme måde som popcornmajs.
Freekeh krydderier indeholder:
Kundekommentarer ()