0
Mør svinenakke i stuvet sorghum med stegt blomkål og tomater

Mør svinenakke i stuvet sorghum med stegt blomkål og tomater

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang og find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

sorghum
1 min.
Kog Sorghum

Start med at koge Sorghum i rigeligt vand med et skud salt. Ca. 15 min.

Sous vide, mør grisenakkecherry- eller blommetomaterhvidløg
5 min.
Varm kødet

Skær eller pluk kødet ud i grove mundrette stykker. Kom dem op i gryden sammen med tilhørende lage og et par spsk. vand pr. kuvert. 

Del tomaten i mindre tern og snit hvidløget fint. Kom begge dele op i gryden sammen med freekeh-krydderi. Lad det små simre under låg 3-4 min.

blomkålcitron
20 min.
Steg blomkålen

Pluk eller skær blomkålen ud i buketter. Steg dem på en godt varm pande i en smule olivenolie, til de har taget godt med farve og er møre med let bid- Ca. 4-5 min, krydr med salt og friskkværnet sort peber. Riv citronen fint over blomkålen.

30 min.
Anretning

Dræn Sorghum for vand og vend den sammen med kød og tomater. Smag til en sidste gang og anret i en dyb tallerken med blomkål ovenpå.

Velbekomme!

Bonusinfo

Sorghum er en græsart, der oprindeligt stammer fra Centralafrika. Den er den vigtigste kornsort til menneskeføde i store dele af Afrika og Asien, blandt andet fordi den kan vokse i meget tørre og varme områder. Sorghum har et højt indhold af mineraler. Hel sorghum spises som ris eller anvendes til grød. Det kan også poppes på samme måde som popcornmajs.

Bonusinfo

Freekeh krydderier indeholder:

  • 25% urtebouillon
  • 15% kanel
  • 15% allehånde
  • 15% sort peber
  • 10 % koriander
  • 10 % mynte
  • 10 % persille

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?