Kartofler: Skrub kartoflerne og skær dem i grove stykker. Bred dem ud på en bageplade og riv skallen fra hele citronen henover (gem citronen - saften skal bruges til salaten). Dryp med olie og krydr med salt og peber. Vend det hele godt sammen og bag kartoflerne gyldne og møre ved 200 grader i ca. 20 min.
Salat: Skræl rødbederne, snit dem i tynde strimler eller skiver og læg dem i en skål. Hak persillen fint og tilsæt den. Dressing: Pisk 1 fed presset hvidløg sammen med sennep, saften fra hele citronen, sukker, salt og peber. Pisk olie i til dressingen er sammenhængende og let cremet. Vend dressingen sammen med rødbeder og persille og lad salaten marinere 10-20 min. Smag til med sukker, salt og peber.
Broccoli: Del broccolitoppen i fine små buketter. Skræl stokken og skær den i små tern. Varm lidt olie op på en pande og rist broccolien sammen med lidt salt og peber. Den skal blive flot grøn og må gerne tage lidt farve rundt omkring. Hæld ½ dl vand på panden og lad det simre væk stille og roligt. Rør lidt olie sammen med 1 fed presset hvidløg samt salt og peber. Hæld broccolien i en skål og vend den sammen med hvidløgsolien.
Kød: Krydr bøfferne godt med salt og peber. Varm lidt olie op på en pande og steg dem gyldne og let rosa (3-4 min. på hver side).
Kommentarer og forslag til opskriften