
Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i minimum 20 min. eller til de har den konsistens du ønsker, og hæld al overskydende vand fra.
Varm en stor gryde op ved høj varme.
Skær kødet i ca. 3 cm tykke skiver og steg dem i 1/2 spsk. olie pr. person, indtil det får godt med farve på begge skæresider. Det behøver ikke være gennemstegt. Overfør kødet til en tallerken og hold gryden varm til at stege grøntsagerne i.
Skær champignon, løg og bladselleri i grove stykker og overfør til den store gryde med yderligere 1/2 spsk. olie pr. person. Steg under jævnlig omrøring i ca. 5 min., indtil det får godt med farve.
Kom 1/4 spsk. hvedemel pr. person i gryden og rør det godt ud i grøntsagerne. Hæld fløden og soyaen i under omrøring og hæld evt. vand i, hvis sovsen bliver for tyk.
Kom kødet tilbage i gryden og riv grønkålsbladene i. Lad det simre i ca. 5 min og smag retten til med salt og peber.
Fordel risene i skåle og anret kødet, grøntsagerne og sovsen til.
Kommentarer og forslag til opskriften