0
Mørbradgryde med champignoner, grønkål og fløde

Mørbradgryde med champignoner, grønkål og fløde

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

brune ris
1 min.
Kog risene

Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i min. 20 min., eller til de har den konsistens du ønsker, og hæld al overskydende vand fra. 

Filet á la mørbrad
3 min.
Steg kødet

Varm en stor gryde op ved høj varme.

Skær kødet i ca. 3 cm tykke skiver, og steg dem i 1/2 spsk. olie pr. pers., til det får godt med farve på begge skæresider (det behøver ikke være gennemstegt).

Overfør kødet til en tallerken og hold gryden varm, til at stege grøntsagerne i.

løgchampignonsbladselleri
10 min.
Forbered grøntsagerne

Skær champignon, løg og bladselleri i grove stykker, og overfør det til den store gryde med yderligere 1/2 spsk. olie pr. pers.

Steg under jævnlig omrøring i ca. 5 min., til det får godt med farve.

fløde 9%tamari soya sauce
20 min.
Rør sovsen

Kom 1/4 spsk. hvedemel pr. pers. i gryden, og rør det godt ud i grøntsagerne.

Hæld fløden og soyaen i under omrøring og evt. lidt vand, hvis sovsen bliver for tyk.

Kom kødet tilbage i gryden, og riv grønkålsbladene i. Lad det simre i ca. 5 min., og smag retten til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Fordel risene i skåle, og servér med kødet, grøntsagerne og sovsen til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Næringsindhold pr. person:

Energi:
593 kcal
Fedt:
29 g
heraf mættede fedtsyrer:
9,6 g
Kulhydrat:
42,8 g
heraf sukkerarter:
42,8 g
Kostfibre:
7,5 g
Protein:
36,4 g