0
Mørbradgryde med dild, svampe og kartoffelmos

Mørbradgryde med dild, svampe og kartoffelmos

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bagekartofler
1 min.
Kog kartoflerne

Skræl kartoflerne, skær dem i tern, kom dem i en gryde, og dæk med vand. Kom låg på gryden, og bring vandet op at simre i ca. 20 min., indtil kartoflerne er helt møre. 

Filet á la mørbrad
5 min.
Steg kødet

Varm en gryde op ved høj varme.

Skær kødet i tykke skiver og steg det i 1/2 spsk olie pr. person, indtil det får godt med farve på to sider. Overfør kødet til en tallerken.

champignonsgulerod
10 min.
Forbered grøntsagerne

Hak svampene og guleroden i tykke skiver og kom i gryden med 1/2 spsk. olie. Lad det stege under omrøring i ca. 5 min.

fløde 9%tomatpurédild
20 min.
Rør sovsen

Tilsæt tomatpureen, 1/2 dl. vand pr. person og halvdelen af fløden til grøntsagerne og få det op at simre.

Smag til med salt og peber og tilsæt kødet. 

Hak dilden groft og kom i gryden lige før servering.

25 min.
Rør mosen

Dræn kogevandet fra kartoflerne, og rør kartoflerne til en mos med et piskeris eller et kartoffelmosjern. Hæld resten af fløden i, indtil det bliver en cremet mos. Smag til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Fordel kartoffelmosen i skåle og anret mørbradgryden henover.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
600 kcal
Fedt:
28,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
9,2 g
Kulhydrat:
46,5 g
heraf sukkerarter:
14,5 g
Kostfibre:
7,5 g
Protein:
35,5 g