Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skræl kartoflerne, skær dem i tern, kom dem i en gryde, og dæk med vand. Kom låg på gryden, og bring vandet op at simre i ca. 20 min., indtil kartoflerne er helt møre.
Varm en gryde op ved høj varme.
Skær kødet i tykke skiver og steg det i 1/2 spsk olie pr. person, indtil det får godt med farve på to sider. Overfør kødet til en tallerken.
Hak svampene og guleroden i tykke skiver og kom i gryden med 1/2 spsk. olie. Lad det stege under omrøring i ca. 5 min.
Tilsæt tomatpureen, 1/2 dl. vand pr. person og halvdelen af fløden til grøntsagerne og få det op at simre.
Smag til med salt og peber og tilsæt kødet.
Hak dilden groft og kom i gryden lige før servering.
Dræn kogevandet fra kartoflerne, og rør kartoflerne til en mos med et piskeris eller et kartoffelmosjern. Hæld resten af fløden i, indtil det bliver en cremet mos. Smag til med salt og peber.
Fordel kartoffelmosen i skåle og anret mørbradgryden henover.
Kundekommentarer ()