0
Gryde med svinefilet, nye danske kartofler og glaskålsalat

Gryde med svinefilet, nye danske kartofler og glaskålsalat

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kartofler
1 min.
Kartoflerne

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skrub kartoflerne under vand.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

Filet a la mørbrad, svinskysovstomatpuréchampignonsolivenolie, ekstra jomfru
5 min.
Mørbradgryden

Skær kødet i tykke skiver, og krydr det godt med salt. Steg kødet i 1/2 spsk. olie pr. person i en gryde eller pande, indtil det har fået godt med farve. Det skal ikke gennemsteges endnu. 

Skyl svampene grundigt, og skær dem i halve. Tag kødet op af gryden, og steg efterfølgende svampene over hård varme. Når svampene er blevet ristet godt af, tilsættes tomatpureen, hvorefter der steges yderligere 30 sek. under omrøring. Tilsæt 1/4 dl. vand pr. person til gryden sammen med skysovsen, og lad det reducere lidt ind. Tilsæt kødet, og lad det simre i ca. 5 min. Smag retten til med salt og rigeligt peber.

glaskålrødt æblecitronolivenolie, ekstra jomfru
20 min.
Salaten

Skyl æblet, skræl kålet, og skær begge dele i små tern. Vend ternene i citronsaft, 1/2 spsk. olie pr. person, salt og peber.

30 min.
Anretning

Servér mørbradgryden med de kogte kartofler og glaskålssalaten.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
599 kcal
Fedt:
22,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
6,9 g
Kulhydrat:
56,8 g
heraf sukkerarter:
18,1 g
Kostfibre:
11,7 g
Protein:
362 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?