Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skrub kartoflerne under vand.
Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.
Skær kødet i tykke skiver, og krydr det godt med salt. Steg kødet i 1/2 spsk. olie pr. person i en gryde eller pande, indtil det har fået godt med farve. Det skal ikke gennemsteges endnu.
Skyl svampene grundigt, og skær dem i halve. Tag kødet op af gryden, og steg efterfølgende svampene over hård varme. Når svampene er blevet ristet godt af, tilsættes tomatpureen, hvorefter der steges yderligere 30 sek. under omrøring. Tilsæt 1/4 dl. vand pr. person til gryden sammen med skysovsen, og lad det reducere lidt ind. Tilsæt kødet, og lad det simre i ca. 5 min. Smag retten til med salt og rigeligt peber.
Skyl æblet, skræl kålet, og skær begge dele i små tern. Vend ternene i citronsaft, 1/2 spsk. olie pr. person, salt og peber.
Servér mørbradgryden med de kogte kartofler og glaskålssalaten.
Til orientering om sovsens farve:
Vores Just Heat retter og sovse er 100% økologiske, og derfor må vi ikke bruge farve som fx. sovsekulør. Vi foreslår, at du har en lille flaske kulør stående, som du kan bruge, hvis du har det lidt stramt med, at abstrahere fra den lidt fesne farve sovsen har ;-) Smagen fejler jo ikke noget! :-)
Kundekommentarer ()