Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skrub kartoflerne under vand.
Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.
Skær kødet i tykke skiver, og krydr det godt med salt. Steg kødet i 1/2 spsk. olie pr. person i en gryde eller pande, indtil det har fået godt med farve. Det skal ikke gennemsteges endnu.
Skyl svampene grundigt, og skær dem i halve. Tag kødet op af gryden, og steg efterfølgende svampene over hård varme. Når svampene er blevet ristet godt af, tilsættes tomatpureen, hvorefter der steges yderligere 30 sek. under omrøring. Tilsæt 1/4 dl. vand pr. person til gryden sammen med skysovsen, og lad det reducere lidt ind. Tilsæt kødet, og lad det simre i ca. 5 min. Smag retten til med salt og rigeligt peber.
Skyl æblet, skræl kålet, og skær begge dele i små tern. Vend ternene i citronsaft, 1/2 spsk. olie pr. person, salt og peber.
Servér mørbradgryden med de kogte kartofler og glaskålssalaten.
Kundekommentarer ()