Dette er ikke en ægte papilotte, for jeg snyder lidt, og samler det hele i en stor pande.
Det er nemlig super nemt, at dampe fisk, i bagepapir, i en pande.
Servér fisk med det hele i panden, det dufter fantastisk, og du sparer opvask i den sidste ende ;)
Husk lidt væde i retten, bare en smule. Har du ikke hvidvin, er vand fint.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kom kartoflerne i usaltet vand i en gryde sammen med pillede hvidløgsfed. Kog begge dele helt møre under låg. Dræn vandet fra, og kom kartoflerne tilbage i gryden.
Mos kartoflerne til en rustik mos med et piskeris. Tilsæt creme fraiche og evt. lidt olivenolie, og smag til med salt.
Skær squashen i mundrette chunks. Skær citronen i skiver, og snit halvdelen af spidskålen groft. Snit forårsløg groft (gem lidt snittet top til servering).
Del evt. fisken i portionsstykker.
Læg et stykke bagepapir i bunden af en pande. Læg squash, kål, citron og fisk i panden, og krydr med salt. Top med smørklatter, og dryp med en smule hvidvin eller vand. Luk papiret løst om det hele, og sæt låg på.
Lad fisk og grønt dampe i panden over middel varme i ca. 8-12 minutter, eller til fisken er akkurat tilberedt.
Rist mandlerne på en tør, varm pande i 3-4 min. Lad dem køle lidt af, og hak dem groft.
Snit det sidste af kålen fint. Rør en dressing af saften fra limefrugten, 1-2 tsk. flydende honning pr. person og en smule olivenolie. Vend kål med groft plukket mynte og dressing, og smag til med salt. Anret salaten på et fad, og top med mandler.
Servér fisk i panden med lidt snittet forårsløg. Giv rustik mos og kålsalat til.
Kend din fisk: Mørksej
GASTRONOMISK
Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars.
Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.
SUNDHED
Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.
Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK
Kundekommentarer ()