0
Mørksej "Grilée diable" med diablesauce og majskolber

Mørksej "Grilée diable" med diablesauce og majskolber

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

jasminris
1 min.
Ris

Tænd ovnen på 225 grader.

Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i 9-12 min. (afhængig af konsistensen du ønsker på risene), og hæld al overskydende vand fra.

mørksejfilet uden skindGrillé diable krydderidijon senneprasp
1 min.
Fisk

Del fisken i mindre stykker (3-4 pr. pers.), kom den i en skål, og vend rundt med halvdelen af krydderierne, sennep (gem 1/3 til sovsen), salt og peber.

Kom fisken på et stykke bagepapir, og drys med rasp på toppen. Tryk raspen lidt fast på fisken, og kom gerne lidt smeltet smør over dem (eller en lille klump smør på hver).

Bag fisken i ovnen i 12-15 min., til den er gylden, sprød og netop gennemstegt.

majskolber
15 min.
Majs
Fjern blade og fimrehår fra majskolberne, og skyl dem derefter under koldt vand. Tør kolberne, pensl dem med smeltet smør eller god olivenolie, og drys med salt.
Bag kolberne i ovnen ved 225 grader i ca. 15-20 min., til de er gyldne og møre. Vend dem gerne et par gange undervejs. Pensl igen med smør eller olie, og drys med lidt salt. 

 

Piskeflødebouillon (høns)bredbladet persilledijon sennep
30 min.
Sovs

Kog fløden igennem med det sidste krydderi og bouillonen.

Jævn den med en smule maizena rørt med vand, og smag til med salt, peber og det sidste sennep.

Lige før servering tilsættes finthakket persille (husk at gemme halvdelen af persillen til de svenske kødboller senere på ugen).

Blend evt. saucen med en stavblender og en lille klump smør.

45 min.
Anretning

Som vist på billedet.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Grillé diable krydderi indeholder:

50% gule sennepsfrø, 35% sød paprika, 10% cayenne peber, 5% sort peber