0

Mørksej i citron/timian smør med tomatsauce, svampesauté og persillekartofler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Fisk leveres i bakker, der kan sættes i en varm ovn på en kold rist - ikke på en varm bageplade/bradepande. Husk dog at tage lågene af, da de ikke tåler varme.

Sæt fisk, svampesaute og pasta ind i en 200 grader varm ovn i 20 minutter. Efter 10 minutter røres rundt i begge dele. Tomatsaucen lunes i en lille gryde.  

Tjek at fisken er gennem tilberedt, før du fordeler på tallerknerne og serverer.
Velbekomme! 

Ingredienser til 2 pers./4 pers.: 

Fisk: MØRKSEJFILET, SMØR, citron, timian, RASP, salt og peber

Nettovægt: ca. 310 g /ca. 620 g. 

Svampesaute: Champignon, løg, hvidløg, olie, salt og peber

Nettovægt: ca. 250 g/ca. 500 g. 

Persillepasta: Pasta penne, rapsolie, persille, hvidløg, salt og peber

Nettovægt: ca. 400 g/ca. 800 g. 

Tomatsauce: Tomat, HØNSEFOND, løg, peberfrugt, basilikum, hvidløg, salt, peber, timian og rosmarin

Nettovægt: ca. 2,5 dl/ca. 5 dl. 

  • Levering 23. oktober – bedst før 24. oktober
  • Levering 25. oktober - bedst før 26. oktober 

Producent: Rosendal’s Madhus, Havnevej 9, 9970 Strandby.

Fisk

Næringsindhold pr. 100 g

Energi 394 kJ / 94 kcal

Fedt 1,9 g

heraf mættede fedtsyrer 1,1 g

Kulhydrat 0,3 g

heraf sukkerarter 0,0 g

Kostfibre 0,1 g

Protein 18,7 g

Salt 0,27 g

 

Svampesaute

Næringsindhold pr. 100 g

Energi 139 kJ / 33 kcal

Fedt 0,3 g

heraf mættede fedtsyrer 0,1 g

Kulhydrat 4,1 g

heraf sukkerarter 1,6 g

Kostfibre 1,8 g

Protein 2,6 g

Salt 1,04 g

 

Persillepasta

Næringsindhold pr. 100 g

Energi 820 kJ / 196 kcal

Fedt 5,8 g

heraf mættede fedtsyrer 0,6 g

Kulhydrat 28,6 g

heraf sukkerarter 0,6 g

Kostfibre 2,0 g

Protein 6,0 g

Salt 0,9 g

 

Tomatsauce

Næringsindhold pr. 100 g

Energi 81 kJ / 19 kcal

Fedt 0,3 g

heraf mættede fedtsyrer 0,1 g

Kulhydrat 3,0 g

heraf sukkerarter 1,8 g

Kostfibre 1,0 g

Protein 0,7 g

Salt 0,48 g  

 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK