0

Mørksej i cremet tandoori med peberfrugt og spinat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
basmatirisløghvidløgrød peberfrugtmørksej-loin
1 min.
ris og forberedelse

TIP: Er I mest til rå peberfrugt, kan du uden problemer undlade at tilsætte peberfrugt og bruge den som snackgrønt.

Start med risen. Skyl den grundigt og kog den efter anvisningen. 

Snit løg i både og skær hvidløg i tynde skiver. Skær peberfrugten i strimler. 

Del fisken i store, flotte stykker - 2 pr. person. 

 

tandoori masalaflåede tomaterkokosmælk
8 min.
Sauce

Sautér løg og hvidløg i rigeligt olivenolie i en dyb pande. Det skal ikke tage farve, men falde flot sammen. Ca. 2-3 min. 

Kom tandoori krydderi på og varm det ganske kort. Tilsæt hakkede tomater, kokosmælk med krydr med salt og peber. Lad saucen koge unde rlåg i 2-3 min. Smag til. 

babyspinat
17 min.
Mørksej i cremet tandori

kom peberfrugt og spinat i panden. Lad det dampe under låg i 1-2 min. Vurder om der skal tilsættes en smule vand. 

Læg fisken i panden. Sæt låg på og damp den i 5-7 min. eller til den er akkurat gennemtilberedt. 

Anret ris i dybe tallerkner. Top med fisk og sauce og nyd straks. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Tandoori masala anvendes til fx tandoori kylling, en ret hvor kyllingen er dækket med en blanding af almindelig yoghurt, salt og tandoori masala. Kyllingen steges derefter i ovnen ved meget høj varme. Kylling lavet på denne måde har en rosa ydre og en velsmagende aroma. Man kan også med fordel bruge fisk eller paneer med tandoori. 

Tandoori Masala indeholder:

Spidskommen, koriander, nelliker, kanel, ingefær, hvidløgspulver, chili, gurkemeje og muskatnød.