0
Mørksej i karry med ris, abrikoser og aubergine

Mørksej i karry med ris, abrikoser og aubergine

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

mørksejfilet uden skindris, basmati
1 min.
Kog ris og forbered fisk

Sæt risene over at koge efter anvisning på pakken.

Sæt samtidig en stor grydefuld vand over at koge, som hvis du skulle koge pasta. Ca. 1 liter pr. kuvert. Husk et godt skud salt. 

Skær fisken ud i stykker på størrelse med en tændstikæske. Når vandet koger, kommer du fisken i, slukker for gryden, og lader fisken trække i vandet i 5-7 min. under låg.

tørrede abrikosercherry- eller blommetomateraubergine
5 min.
Skær det grønne

Skær auberginen i store tern.

Halver tomaterne, og skær de tørrede abrikoser i strimler.

aubergineklassisk karrysovs
10 min.
Steg aubergine

Varm en pande op ved mellem varme, og tilsæt en generøs mængde olivenolie. Steg aubergineternene i 3-4 min., til de er møre og gyldne på alle sider. Tag ternene af panden og krydr med salt.

Kom sovsen på panden og giv den et opkog.

biryani krydderi
20 min.
Anretning

Vend risene sammen med krydderblanding og tørrede abrikoser. Anret på en tallerken sammen med fisk og grønt. Slut af med at komme sovs over fisken.

Velbekomme!

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Biryani krydderimix: 50% Madras karry, 15% grønne kardemommefrø, 15% gurkemeje, 10% kanel, 5% laurbærblade.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?