0
Mørksej i krydret tomatsovs med grillede porrer og basmatiris

Mørksej i krydret tomatsovs med grillede porrer og basmatiris

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

basmatiris
1 min.
Kog risene

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.

Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.

mørksejfilet uden skind
3 min.
Skær fisken

Skær fisken i ca. 2x2 cm tern, krydr med salt, og gem til senere.

løggrøntsagsbouillontomatpuréchilipulver
10 min.
Rør saucen

Hak løget fint.

Kom chilipulver i en kasserolle med et skvæt olie (pas på - den er stærk), og rist ved middelvarme i 1 min.

Tilsæt løget, og steg det i et par min., indtil det er gyldent.

Hæld 1 dl vand pr. person i kasserollen, og tilsæt bouillon og tomatpuré. Få det op at simre.

porrecitron
20 min.
Grill porrer

Varm en pande op ved middelhøj varme.

Flæk porrer på midten, steg dem i olie på skæresiden, og pres ned med et låg, indtil de branker, og bliver møre. Krydr med salt, peber og citronsaft.

25 min.
Tilbered fisken

Smag tomatsovsen til med citronsaft, salt og lidt sukker.

Kom fisken i tomatsovsen, og lad det simre, indtil fisken begynder at flage. 

30 min.
Anretning

Servér mørksej i tomatsovs med ris og grillet porre.

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Næringsindhold pr. person:

Energi:
584 kcal
Fedt:
15,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,5 g
Kulhydrat:
70,5 g
heraf sukkerarter:
6,4 g
Kostfibre:
4,3 g
Protein:
35,5 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?