Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Hak porren og guleroden fint og overfør til en stor gryde med 1/2 spsk. olie pr. person ved middelhøj temperatur.
Steg grøntsagerne i ca. 5 min. ved jævnlig omrøring, indtil de bliver gyldne.
Skær fisken i 1 cm. tykke skiver og krydr dem med salt.
Rør 1 tsk. hvedemel pr. person i grøntsagerne og tilsæt fløden. Lad det simre, indtil det bliver cremet.
Kog pastaen som angivet på emballagen.
Kom ærterne og fisken i flødesovsen og lad det simre et par min., indtil fisken begynder at flage.
Tilsæt hakket persille.
Smages til med salt og peber.
Fordel pastaen i dybe tallerkener og anret flødesovsen henover og top med citronsaft.
Kend din fisk: Mørksej
GASTRONOMISK
Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars.
Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.
SUNDHED
Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.
Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK
Kommentarer og forslag til opskriften