0
Dampet mørksej i piccalilly vinaigrette med frisk zucchinisalat

Dampet mørksej i piccalilly vinaigrette med frisk zucchinisalat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
mørksejfilet med skind
1 min.
Fisk

Skær fisken i mindre stykker, krydr dem med salt på alle sider, og læg dem til side.

grønne linser
5 min.
Linser

Kom linserne i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad dem koge stille og roligt under låg i ca. 15 min., til de er møre.

squashskalotteløg
10 min.
Salat

Pil løget, og hak det fint.

Skyl squashen, og skær den i lange tynde strimler med en kartoffelskræller. Krydr strimlerne med salt, og lad dem stå og afgive lidt væske.

Piccalilly, remoulade puré
20 min.
Dressing

Bland piccalilly med 1/2 spsk. olivenolie pr. person. Smages til med salt, peber og lidt eddike.

25 min.
Fisk

Kom fisken med skindsiden opad i en gryde, og hæld vand i, så det lige dækker bunden.

Sæt gryden over middel varme med låg på i 3-4 min., indtil fisken begynder at flage, og skindet kan trækkes fra kødet. Hæld vandet fra, og vend fisken i dressingen.

creme frisk 9%ras el hanout
30 min.
Anretning

Kom linserne i et stort fad, og anret squash og fisk henover. Top med finthakkede løg, striber af creme frisk og ras el hanout.

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.

Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
580 kcal
Fedt:
21,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
10,1 g
Kulhydrat:
55,2 g
heraf sukkerarter:
22,3 g
Kostfibre:
9,7 g
Protein:
44,9 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?