Skær fisken i mindre stykker, krydr dem med salt på alle sider, og læg dem til side.
Kom linserne i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad dem koge stille og roligt under låg i ca. 15 min., til de er møre.
Pil løget, og hak det fint.
Skyl squashen, og skær den i lange tynde strimler med en kartoffelskræller. Krydr strimlerne med salt, og lad dem stå og afgive lidt væske.
Bland piccalilly med 1/2 spsk. olivenolie pr. person. Smages til med salt, peber og lidt eddike.
Kom fisken med skindsiden opad i en gryde, og hæld vand i, så det lige dækker bunden.
Sæt gryden over middel varme med låg på i 3-4 min., indtil fisken begynder at flage, og skindet kan trækkes fra kødet. Hæld vandet fra, og vend fisken i dressingen.
Kom linserne i et stort fad, og anret squash og fisk henover. Top med finthakkede løg, striber af creme frisk og ras el hanout.
Kend din fisk: Mørksej
GASTRONOMISK
Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars.
Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.
SUNDHED
Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.
Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK
Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.
Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.
Kundekommentarer ()