0

Mørksej med citron/timian smør, perlebygsrisotto med blomkål samt malt brød

Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk og risotto leveres i bakker, der kan sættes i en varm ovn på en kold rist - ikke på en varm bageplade/bradepande.

Husk dog at tage lågene af, da de ikke tåler varme.

Kom fisk og risotto i ovnen, husk at tage låget af. Ovnen skal stå på 200 grader og det skal have ca. 20 minutter. Efter 10 minutter røres lidt vand i risottoen og brødet sættes i ovnen og varmes med de sidste 10 minutter.

Tjek at alt er gennem varmet, før du fordeler på tallerknerne og serverer.

Velbekomme!

Ingredienser til 2 pers./4 pers.:

Fisk: MØRKSEJFILET, SMØR, citron-skal og saft, timian, RASP, salt og peber.

Nettovægt: ca. 310 g/ca. 610 g.

Risotto med blomkål: PERLEBYG, blomkål, løg, hvidløg, HVIDVIN, hønsefond, PISKEFLØDE, PARMESAN, salt og peber.

Nettovægt: ca. 425 g/ ca. 850 g.

Malt brød: Vand, KÆRNEMÆLK, HVEDEMEL, HVEDEKLID, DURUM, malt, 5 KORNS BLANDING, gær og salt.

Nettovægt: ca. 225 g/ ca. 450 g.

• Levering 25. oktober - bedst før 27. oktober

• Levering 26. oktober - bedst før 28. oktober

• Levering 27. oktober - bedst før 29. oktober

Producent: Rosendal’s Madhus, Havnevej 9, 9970 Strandby.

Fisk

Næringsindhold pr. 100 g

Energi 385 kJ / 92 kcal

Fedt 1,6 g

heraf mættede fedtsyrer 1,0 g

Kulhydrat 0,3 g

heraf sukkerarter 0,0 g

Kostfibre 0,1 g

Protein 18,8 g

Salt 0,27 g

Risotto med blomkål

Næringsindhold pr. 100 g

Energi 495 kJ / 118 kcal

Fedt 4,1 g

heraf mættede fedtsyrer 2,3 g

Kulhydrat 16,6 g

heraf sukkerarter 1,7 g

Kostfibre 2,3 g

Protein 3,1 g

Salt 0,75 g

Brød

Næringsindhold pr. 100 g

Energi 860 kJ / 205 kcal

Fedt 1,3 g

heraf mættede fedtsyrer 0,2 g

Kulhydrat 40,5 g

heraf sukkerarter 0,8 g

Kostfibre 2,9 g

Protein 6,0 g

Salt 0,81 g

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?