0

Mørksej med kartoffelmos i tomatsauce med kapers og østershatte

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mørksej, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bagekartoflersødmælk
1 min.
Rør kartoffelmosen

Skræl kartoflerne, skær dem i tern, og kom dem i en gryde sammen med mælken og damp dem ved middel med damp med med låg på i ca. 20 min., indtil de er helt møre. Rør rundt jævnligt, så mælken ikke brænder i bunden.

Dræn kartoflerne, og pisk dem med et piskeris. Tilsæt mælken, indtil mosen har den ønskede tekstur. Smag til med salt og peber.

mørksejfilet uden skind
10 min.
Salt fisken

Skær fisken i ca. 2x2 cm. stykker og krydr dem godt med salt.

løg
15 min.
Hak løget

Hak løget så fint og overfør til en gryde med 1/2 spsk. olie pr. person. Lad det simre ved middel varme i ca. 5 min., indtil løgene er gyldne.

Skagenfood tomatsugokaperspersille
20 min.
Rør tomatsovsen

Hak persillen og kapers groft.

Hæld flåede tomater i løgene og få det op at simre.

Tilsæt fisken og kapers og lad det simre yderligere 5 min., indtil fisken begynder at simre.

Smag retten til med salt og peber. Rør persillen i lige før servering.

østershatte
25 min.
Steg svampene

Varm en pande op ved høj varme. Steg svampene i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 3-4 min., ved jævnlig omrøring, så svampene får godt med farve og bliver møre.

Krydres med salt og peber.

30 min.
Anretning

Fordel mosen i dybe tallerkener og anret sovsen og fisken henover med de stegte svampe.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?