0
Mørksej med lime- og estragonhollandaise

Mørksej med lime- og estragonhollandaise

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Mørksejfileterne skylles og duppes tørre. Placér fisken i et smurt fad med skindsiden op, dryp lidt olie over og sæt fadet i ovnen ved 175° i 10-12 min. Herefter kan skindet let tages af, og mørksejen krydres med salt og peber.

Grønsagerne snittes og ristes på panden, smag til med salt og peber.

De 3 æggeblommer sættes over i en gryde med vineddike og hvidvin. Kryder med salt og peber. Leger æggeblommerne over svag varme under konstant piskning, uden at æggeblommerne kommer i kog (max. 70°), indtil konsistensen er tyk og cremet.

Smørret afklares, dvs. opvarmes forsigtigt, så vallen (bundfaldet) skiller fra. Herefter hældes det klare smør fra.

Æggeblommerne monteres forsigtigt med det klare smør, således at der bliver dannet en homogen sauce. Smages til med limesaft og frisk estragon.

Dryp evt. med kold persilledressing: Blend olie og hakket persille med salt og peber.

Server retten med kartofler.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?