Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt en gryde med saltet vand over at koge.
Skræl asparges, og kom dem i det kogende vand. Skru ned for blusset, så vandet kun lige simrer.
Lad asparges simre i 4-5 min., indtil de er blevet møre.
Tag dem op af vandet, og hold dem lune indtil servering.
Varm en pande op ved høj varme.
Flæk kålen i 1/8 på den lange led. Steg stykkerne på den ene skæreflade i 1 spsk. olie pr. person med låg på i ca. 3 min., indtil de får godt med farve. Steg den anden flade side på kålen på samme måde.
Krydr kålen med salt og peber.
Bag eller rist bollerne som angivet på pakken.
Hak purløget fint.
Hæld vand i en pande, indtil det dækker bunden. Tilsæt bouillonpulveret, og lad vandet simre.
Skær fisken i ca. 3 cm tykke skiver og krydr godt med salt. Overfør fisken til panden, og kom låg på. Lad fisken simre i 3-4 min., indtil den begynder at flage.
Knæk ægget, og kom blommen i et højt glas (gem hviderne til en anden god lejlighed) sammen med creme frisken. Blend æg og creme frisk med en stavblender, og hæld den varme bouillon fra fisken i lidt efter lidt, indtil sovsen har den ønskede konsistens.
Varm sovsen op i en kasserolle over lav varme og konstant omrøring. Smag til med salt.
Servér fisken med brød, asparges og kål. Servér sovsen til, og top med purløg.
Nyklassikeren Ølandshvedebolle, som vi har valgt som vores "husbrød" er blandet med ristet hvedeflager og fuldkornssurdej og fermenteret i op til 24 timer, dette giver en utrolig dejlig krumme med den genkendelige dybe kornsmag.
Kundekommentarer ()