0

Mørksej med stegte pastinakker og appelsinsauce

DDV og Skagenfood
Opskriften er udviklet af:
Fiskepakker
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Appelsinsauce:

50 g løg

1 fed hvidløg

½ dl bouillon

½ dl appelsinsaft

30 g DDV yoghurt

revet appelsinskal fra økologisk appelsin

salt og peber

Sauce: Start med at hakke løg og hvidløg og kom dem i en lille gryde sammen med revet appelsinskal (brug en mængde efter eget behag). Tilsæt bouillon og appelsinsaft og lad det koge i ca. 15 minutter. Blend herefter saucen sammen med yoghurt. Smag til med revet appelsinskal, salt og peber.

Pastinakker: Skræl pastinakkerne og skær dem i grove stave. Varm en lille pande op og steg dem gyldne i olie eller bag dem i en 200 grader varm ovn i ca. 20 minutter. Krydr med salt.

Fisk: På en anden pande steges fisken i fedtstoffet. Krydr med salt og peber.

Anret de stegte pastinakker sammen med fisken og hæld saucen over. Pynt med frisk dild.

Bonusinfo

Klaret smør: Klar smørret ved at varme det langsomt op, uden at det koger i en lille kasserolle. Når det er smeltet, trækkes det til side og får lov at stå lunt 5-10 minutter så valle og urenheder kan bundfælde sig. Hæld nu den klarede smør (der ligger i toppen) over i en ny skål og kasser vallen (det hvide bundfald).

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?