0
Mørksej med valnødder og appelsinsauce

Mørksej med valnødder og appelsinsauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skær skrællen af to appelsiner og skær appelsinkødet i tern. Pres saften af de to andre appelsiner. Varm olien op på en pande og skær imens fisken i mindre stykker. Steg fiskestykkerne på den ene side til de er gyldenbrune. Vend dem og krydr med salt og peber. Tilsæt valnødder, appelsinsaft, appelsintern og fløde og lad retten simre i 4-5 min.

Servér med aspargeskartofler og grøn salat.

Kilde: 2gangeomugen.dk.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK