0
Mørksej på cremet citron-spaghetti med ærter og bacon

Mørksej på cremet citron-spaghetti med ærter og bacon

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mørksej, Fløde, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

mørksejfilet uden skindbacon i ternparmigiano reggiano (Parmesan)citron
1 min.
Klargøring

Start med at sætte vand over til spaghettien.

Bacon steges i en stor pande, der kan rumme hele retten senere. Når baconen er sprød, tages den op, og stilles til side. Panden skal ikke tørres af.

Citronen skylles, og skallen rives fint.

Fisken skæres ud i portions-stykker, og drysses med lidt salt og en smule sukker.

Osten rives fint.

mørksejfilet uden skindærter, frostcitronfløde 38% (piskefløde)bacon i ternspaghetti
15 min.
Samling af retten

Put spaghettien i gryden og kog den al dente, hvorefter den drænes for vand. Gem et par dl. af kogelagen til evt. at spæde saucen op med senere.

Spaghettien hældes over på den varme bacon-pande, og fløden hældes over sammen med de frosne ærter. Varm godt igennem, og tilsæt så et par tsk. citronsaft pr. person. Tilsæt nu den ristede bacon og smag til med revet citronskal samt masser af peber.

Fisken steges i 50/50 smør og olie et par minutter, vendes, og "kysser" panden et minut på den anden side.

 

30 min.
Anretning

Osten vendes ned i spaghettien. Hvis saucen bliver for tyk, spædes den op med lidt af pastavandet. Smag til med salt og peber.

Pastaen hældes op i et stort fad, og fisken serveres til.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?