0

Mørksejfilet med indkogt rødbede

DDV og Skagenfood
Opskriften er udviklet af:
Fiskepakker
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Rødbeder:

100 g rå rødbeder

0,5 dl vand

0,5 dl mørk balsamicoeddike

lidt flydende sødemiddel

Tilbehør:

Blandet grøn salat

Fisk: Krydr fisken med citronsaft, salt og peber og vend den i mel. Varm en pande op og steg fisken i fedtstoffet i ca. 4 minutter på hver side.

Rødbeder: Skræl rødbederne og skær dem i meget små tern. Læg dem i en lille gryde med vand og balsamicoeddike. Kog rødbederne i ca. 15 minutter til væden er nærmest som sirup. Hold øje med at det ikke koger tørt. Tilsæt evt. en smule mere vand. Smag til med lidt sødemiddel, hvis det er for syrligt.

Anret fisken sammen med de indkogte rødbeder og server en blandet grøn salat som tilbehør.

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Klaret smør: Klar smørret ved at varme det langsomt op, uden at det koger i en lille kasserolle. Når det er smeltet, trækkes det til side og får lov at stå lunt 5-10 minutter så valle og urenheder kan bundfælde sig. Hæld nu den klarede smør (der ligger i toppen) over i en ny skål og kasser vallen (det hvide bundfald).

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?