Fisk: Fileterne skylles og duppes tørre. Placér dem i et smurt ovnfast fad, dryp lidt olie over og krydr med salt og peber. Sæt fadet i en 190 grader varm ovn i 12-15 min.
Tomater: Halver tomaterne og fjern kernerne. Snit forsårsløgene fint og svits dem sammen med tomaterne på en pande i lidt olie. Tilsæt lidt frisk basilikum og smag til med salt og peber.
Sauce: Hak løget og svits det i lidt olie. Tilsæt hvidvinen og lad det småkoge til halvdelen er væk. Tilsæt hønsefond og lad det igen reducere til det halve. Tilsæt herefter fløde (noget af fløden kan evt. erstattes med mælk) og lad saucen koge tyk - jævn evt. med lidt maizena. Smag til med salt, peber, citronsaft og friskhakket basilikum.
Server sammmen med små nye kartofler.
Kend din fisk: Mørksej
GASTRONOMISK
Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars.
Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.
SUNDHED
Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.
Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK
Kommentarer og forslag til opskriften