0
Mørksejloins bagt med muhammara. Dertil stegt savojkål og spidskommenstegte kartofler.

Mørksejloins bagt med muhammara. Dertil stegt savojkål og spidskommenstegte kartofler.

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mørksej, Hvedemel, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder, Gluten

Fremgangsmåde

Muhammarra er en klassisk dip, der passer fortrinligt til fisk, kylling og lam. Arabere siger, at den berømte muhammara stammer fra Aleppo i Syrien. Denne lækre blanding af valnødder, røde peberfrugter, (sukker) granatæblemelasse og (brødkrumme) brød, der anvendes som dip er dog kendt, spist og værdsat i hele Levanten.

Fremgang:

Start med at læse hele opskriften grundigt igennem først.

1. Skyl og skræl evt. kartoflerne – kog dem i rigeligt godt saltet vand i 18-20 minutter og lad dem dampe af i et dørslag

2. Kom valnødderne i et ildfast fad, dryp med lidt olivenolie, drys med fint salt, og bag dem gyldne i ovnen ved 200 grader i 6-8 minutter.

3. Skær alt frugtkødet af peberfrugterne, og skær det i tern af ca. 1 x 1 cm.

4. Rist tynde skiver af hvidløg i generøse mængder af en god olivenolie, til de bliver gyldne uden at branke.

5. Tilsæt peberfrugt i tern, og sauter ved jævn varme, uden de tager farve, men er møre og søde.

6. Tilsæt lidt chilipeber efter smag sammen med lidt citronsaft, sukker og ca. 1/2 tsk. spidskommen pr. mand. Lad det hele simre i ca. 15 min. under låg. Tilsæt evt. lidt vand, efterhånden som væden fra peberfrugterne fordamper.

7. Når det meste af væden er kogt ind og peberfrugterne er helt møre, blendes det hele sammen med de ristede valnødder og et par generøse stænk ekstra jomfru olivenolie samt raspen. Blend i en foodprocessor, eller brug en stavblender. Blend kun til du har en rustik, men dog forholdsvis homogen masse. Smag til med salt, peber og lidt sukker, og juster konsistensen med olivenolie og evt. lidt vand.

8. Fjern de yderste blade på kålet, og del det i kvarte. Steg kålet på en mediumvarm pande i halvt olivenolie/halvt smør i 2-3 minutter på hver side, til det er gyldent og sprødt på skærefladerne. Krydr med salt og peber.

9. Krydr fiskefileterne med salt og peber, og kom dem i et ildfast fad med lidt olivenolie i bunden. Fordel muhammarra over fisken og bag ved 200 grader i en forvarmet ovn i 12-15 minutter.

10. Del imens de kogte kartofler i 2-3 stykker og vend dem i lidt hvedemel.

11. Steg kartoflerne gyldne på en pande i rigeligt god olie og smør – drys med lidt spidskommen og salt, når de er gyldne og sprøde.

Anretning: Som vist på billedet.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?