0

Mos af blå kartofler og bagte hvidløg med parmesan og pesto (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Sæt det hele hvidløg på en bageplade og bag det ved 175 grader i ca. 20 min. til det er blødt og mørt. Skræl imens kartoflerne, skær dem i tern og kog dem møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra og lad dem dampe af. Befri hvidløgene for skal, mos den fint med en gaffel og kom dem ved kartoflerne sammen med cremefraiche og smør. Mos det godt med et piskeris til konsistensen er blød og cremet og smag til med salt og peber. Anret mosen i en varm skål og riv masser af parmesan fint henover. Dryp med pesto og server straks til fisk, kød eller fjerkræ.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Bonusinfo

Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.

Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?