0

Mos af persillerødder, blomkål og bagt hvidløg

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Vend de upillede hvidløgsfed med olien og lidt salt og peber, pak dem løst ind i lidt folie og bag dem i ovnen ved 175 grader i ca. 20 min.

Skræl pastinakkerne og trim blomkålen fri for blade og stok. Snit/del begge dele i ensartede bidder, men hold dem hver for sig. Kog ½ l vand op med et godt nip salt i en gryde under låg. Kom persillerødderne ved, læg igen låg på og lad dem simre 5 min. Kom blomkålen ved og damp videre til begge dele er møre.

Hæld grøntsagerne over i et dørslag og lad dem dampe tørre. Kom fløden i samme gryde, pil de bagte hvidløg og kom dem ved. Kog det langsomt op under låg, kom blomkål, rødder og smør ved og lad det simre yderligere 5 min. Mos det hele sammen til en blød og cremet puré og smag til med salt og peber. Anret, drys evt. med friske timianblade og server straks til fisk, kød eller fjerkræ.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?