0
Moules marinières - hvidvinsdampede blåmuslinger

Moules marinières - hvidvinsdampede blåmuslinger

Hovedingrediens:
Skaldyr
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Gourmet
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Blåmuslinger er super sund, billig og bæredygtig fastfood. Denne opskrift er fransk og ultra klassisk. Min vurdering er, at spises de som en forret, så er fløde en god idé. Er det derimod en hovedret, evt. serveret med pommes frites, så kan man sagtens undlade fløde.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
blåmuslinger
1 min.
Rensning af muslinger:

Rensning af muslinger (se video ovenover): Skyl muslingerne grundigt ved at gnubbe dem mod hinanden imellem dine hænder. Gør dette i en stor skål under rindende koldt vand, det sliber evt. urenheder og sand af skallerne. Kassér de muslinger der evt. måtte være knuste, og er der nogle, der er åbne, bankes de mod bordkanten. Lukker de sig ikke i løbet af kort tid, kasseres de også. Lad nu muslingerne ligge i koldt vand tilsat 3-4 spsk. salt, der er pisket ud i vandet. (Det er vigtigt med salt i vandet ellers "drukner" muslingerne). Skyl derefter muslingerne grundigt igennem under rindende koldt vand - nu er de klar til brug.

OBS Vi sender dig lidt flere muslinger, end du betaler for, idet der oftest vil være muslinger, som går til under transporten til dig og derfor skal kasseres.

blåmuslingerhvidløgskalotteløglaurbærbladehvidvin
20 min.
Moules marinières:

Hak hvidløg og skalotteløg, og sautér det af i olivenolie og smør i en stor gryde (uden at det tager farve). Tilsæt derefter de rensede muslinger, vin, timian og laurbærblade. Lad muslingerne dampe under låg i 3-4 minutter (ryst gryden et par gange imens), til muslingerne netop er åbne. Er der enkelte, der ikke åbner sig, kasseres disse. Pas nu på, ikke at koge dem for meget - du vinder INTET! Tværtimod bliver muslingerne små, seje og gummiagtige ved for lang tilberedningstid.

bredbladet persille
30 min.
Anretning:

Anret muslingerne i store dybe tallerkener. Kog imens suppen lidt ind. Skal der fløde i, tilsættes den nu, og suppen bringes til kogepunktet. Smag til med salt og peber og evt. lidt citronsaft, og smid masser af grofthakket bredbladet persille i suppen.

Fif: Server med godt lunt brød, eller spis muslingerne som i Belgien som Moules Frites dvs. med sprøde pommes frites.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?