0
Mousakka med aubergine og kartofler
Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
1 t
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Sødmælk, Smør, Hvedemel, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
auberginebagekartofler
1 min.
Auberginen og kartoflerne.

Forvarm ovnen til 200 grader. 

Skær auberginen i så tynde skiver som muligt på den lange led, og krydr skiverne med salt. 

Skær ligeledes kartoflerne i tynde skiver på langs.

hakket oksekød 3-6%løgflåede tomaterimam bayaldi krydderiblanding
10 min.
Kødet

Varm en gryde op over høj varme.

Når gryden er rygende varm, steges kødet i 1 tsk. olie pr. person. Lad det stege ca. 2 min., før der røres rundt i kødet, så det får godt med farve.

Imens hakkes løget fint, og tilsættes til kødet sammen med krydderiblandingen. Lad det stege under omrøring i ca. 2 min. og hæld så flåede tomater i. Lad det hele simre i ca. 10 min. 

Smag til med salt og peber.

bechamelsovsfarmhouse cheddar
25 min.
Mousakka

Kom lidt kødsovs i bunden af et ildfast fad, og anret et tyndt lag kartofler og derefter aubergine henover. Hæld derefter al kødsovsen henover, anret igen kartofler ovenpå, og hæld til sidst bechamel udover.

Bag fadet  i 20 min., hvorefter det tages ud og toppes med revet ost. Bag i yderligere 10 min., eller indtil kartoflerne er helt møre.

60 min.
Anretning

Lad evt. mousakkaen køle lidt ned inden servering.

Bonusinfo

Imam bayaldi - krydderiblanding indeholder: Spidskommen, løgpulver, hvidløgspulver, sort peber, mynte, persille og kanel.

Bonusinfo

Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen! 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
581 kcal
Fedt:
24,1 g
heraf mættede fedtsyrer:
5 g
Kulhydrat:
50,6 g
heraf sukkerarter:
12,9 g
Kostfibre:
9 g
Protein:
36,8 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?