Kylling: Pres saften af citronen og gem halvdelen til den syrnede fløde. Del hvert kødstykke i 2 stykker på langs og del derefter hvert stykke i 3-4 stykker. Vend kyllingestykkerne rundt i halvdelen af Murgh Makhinien sammen med halvdelen af fløden. Tilsæt fintrevet ingefær, hakket hvidløg og fintrevet løg samt citronsaft. Lad kødet marinere i 5-10 min. - gerne i længere tid, hvis du har god tid.
Tilberedning: Læg kødet (marinaden skal med) i en solid støbejernsgryde med tætsluttende låg, tilsæt flåede tomater og resten af Murgh Makhinien og rør rundt. Sæt gryden i en 185 grader varm ovn i ca. 1 time. Lige før servering røres små tern af koldt smør forsigtigt i.
Lynsyrnet fløde: Rør den sidste fløde sammen med resten af citronsaften. Lad det stå ved stuetemperatur i 20 min. Rør rundt undervejs.
Anretning: Hæld syrnet fløde over retten og drys med koriander.
Basmatiris: Bring 3,5 (2 pers.) eller 7 dl vand (4 pers.) med 1 eller 2 tsk. salt i kog i en gryde med låg. Tilsæt ris når vandet koger og skru ned til lav varme. Lad risene koge under låg i 12 min. Tag dem af varmen og lad dem trække 10-15 min. Løsn dem med en gaffel.
Kundekommentarer ()