0
Murgh Makhani med basmatiris
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
1 t
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kylling: Pres saften af citronen og gem halvdelen til den syrnede fløde. Del hvert kødstykke i 2 stykker på langs og del derefter hvert stykke i 3-4 stykker. Vend kyllingestykkerne rundt i halvdelen af Murgh Makhinien sammen med halvdelen af fløden. Tilsæt fintrevet ingefær, hakket hvidløg og fintrevet løg samt citronsaft. Lad kødet marinere i 5-10 min. - gerne i længere tid, hvis du har god tid.

Tilberedning: Læg kødet (marinaden skal med) i en solid støbejernsgryde med tætsluttende låg, tilsæt flåede tomater og resten af Murgh Makhinien og rør rundt. Sæt gryden i en 185 grader varm ovn i ca. 1 time. Lige før servering røres små tern af koldt smør forsigtigt i.

Lynsyrnet fløde: Rør den sidste fløde sammen med resten af citronsaften. Lad det stå ved stuetemperatur i 20 min. Rør rundt undervejs.

Anretning: Hæld syrnet fløde over retten og drys med koriander.

Basmatiris: Bring 3,5 (2 pers.) eller 7 dl vand (4 pers.) med 1 eller 2 tsk. salt i kog i en gryde med låg. Tilsæt ris når vandet koger og skru ned til lav varme. Lad risene koge under låg i 12 min. Tag dem af varmen og lad dem trække 10-15 min. Løsn dem med en gaffel.

Bonusinfo

Murgh Makhani (butter chicken) krydderi består af:
25% gurkemeje, 20% korianderfrø, 20% spidskommen, 15% kanel, 10% chili, 10% tørret ingefær

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?