0
Muslinger i kormakarry, kokosmælk og koriander

Muslinger i kormakarry, kokosmælk og koriander

Hovedingrediens:
Skaldyr
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
grünkern
1 min.
Grünkern

Kom grünkern i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad grünkernerne koge stille og roligt under låg i ca. 15 min., til den er mør.

Hele blåmuslinger
3 min.
Muslingerne

Skyl muslingerne grundigt (se video ovenover) ved at gnubbe dem mod hinanden imellem dine hænder. Gør dette i en stor skål under rindende koldt vand, det sliber evt. urenheder og sand af skallerne. Kassér de muslinger, der evt. måtte være knuste, og er der nogle, der er åbne, bankes de mod bordkanten. Lukker de sig ikke i løbet af kort tid, kasseres de også.

forårsløgcitrongræskorianderlimegulerødder
10 min.
Grøntsagerne

Pil det yderste lag af forårsløget og citrongræsset, skræl gulerødderne, skyl det hele sammen med korianderen og limefrugten, og afdryp for vand.

Skær forårsløg i grove stykker og gulerødder i fine stykker, og hak lidt af den grønne del fra forårsløget, så fint som muligt til anretning til sidst.

Kassér bunden af citrongræsset. Hak lidt tynde strimler til anretning, og skær resten af citrongræsset i grove stykker.

Hak korianderen groft.

kormapastalimesalt
20 min.
Muslingerne

Varm en gryde op ved høj varme. Steg løg og gulerødder i 1 spsk. olie pr. person i 2 min. under omrøring. Tilsæt kormapastaen og citrongræsset, og steg videre i ca. 1 min. Kom muslingerne i gryden, og steg yderligere 2 min. under omrøring. Tilsæt kokosmælken, og damp muslingerne under låg i ca. 5 min ved jævnlig omrøring. Muslingerne, der ikke åbner sig efter 5 minutter, kasséres.

Tilsæt limesaft og lidt revet limeskal, og smag til med salt (eller fiskesauce, hvis du har).

30 min.
Anretning

Fordel grünkern i dybe skåle, anret muslingeretten henover og top med forårsløg, citrongræs og koriander.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

I Midttyskland har man tradition for at dyrke spelt til grünkern. Grünkern er spelt der er høstet, mens den er halv moden og derefter kunstigt tørret. Det er opstået som en reaktion på perioder med ugunstigt vejr, hvilket kunne ødelægge afgrøderne for de tyske bønder. Så derfor blev der høstet før kornet var helt modent ved ca. 50% fugtindhold. Fordi de tørrede kerner smagte så godt når de blev kogt opstod der i Tyskland en tradition for at høste en del af kornet som grünkern i slutningen af ​​juli. For at lave Grünkern skal det umodne korn tørres med røg, hvilket udvikler en karakteristisk smag. Dette er grunden til, at speltdyrkningen har fundet en niche i Tyskland helt op til vor tid.

Spelt (Triticum spelta) er for øvrigt en ældgammel sort hvede som man anser for at være en hybrid mellem urhvedesorterne Emmer og Enkorn

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
591 kcal
Fedt:
22,9 g
heraf mættede fedtsyrer:
0 g
Kulhydrat:
47,6 g
heraf sukkerarter:
9,6 g
Kostfibre:
10,9 g
Protein:
43,5 g