0
Kotelet af frilandsgris med harissa, spidskål og za'atar stegte kartofler med forårsløg

Kotelet af frilandsgris med harissa, spidskål og za'atar stegte kartofler med forårsløg

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Nødder, Sesam, Mælk, Hvedemel

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang, og find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

za'atarkartoflerforårsløg
1 min.
Kartofler:

Kog kartoflerne møre i rigeligt saltet vand. Damp kartoflerne af, og mos dem groft vend med riiigeligt smør samt ca. halvdelen af za'atar krydderiet. Rengør forårsløg, og hak dem fint, også den grønne del. Kom forårsløg i mosen, og smag til med salt og peber.

spidskål
5 min.
Kål:

Fjern de yderste blade på kålen, og skær stokken fra. Snit kålen, så fint du kan. Skyl og afdryp kålen, kom den i en skål, og drys med lidt fint salt. Knug kålen med hænderne, og lad den salte i 10 min.

koteletharissakoriander
15 min.
Koteletter & kål:

Skyl koriander, og hak både blade og stilke fint. Krydr koteletterne med det sidste krydderiblanding og salt, og vend dem i hvedemel. Steg koteletterne sprøde og møre på en varm pande i olie. Når de er færdige efter 4-5 min., hældes det meste af fedtstoffet fra panden. Steg den snittede kål på panden i et par minutter, mens du skærer koteletterne i ultratynde skiver. Vend kød og kål sammen med harissa (pas på den er HOT!) og hakket koriander.

25 min.
Anretning:

Fordel kartofler i bunden af en tallerken, og top med kød og kål.

Bonusinfo

Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.

Bonusinfo

Za'atar indeholder: sesamfrø, timian, sumak og havsalt

Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?