0

Nem burger med søde kartofler, tzatziki og løgsalat

Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

søde kartofleragurkgræsk yoghurt, 10%hvidløg
1 min.
Søde kartofler og tzatziki

Tænd ovnen på 220 grader varmluft.

Skrub de søde kartofler, og skær dem i både. Bred dem ud på en bageplade med bagepapir, dryp med olivenolie, og krydr dem med salt.

Bag kartoflerne i den varme ovn i ca. 25 min., til de er møre og gyldne. 

Riv agurken, drys den med salt, og afdryp den i en sigte i 5 min.

Klem væden fra agurken, og rør den med yoghurt og revet hvidløg efter smag. 

TIP: Synes du det er for omstændigt med både løgsalat og tzatziki, så undlad løgsalaten. Og snit blot rødløg, og brug den rå i din burger. 

rødløgbredbladet persillecitronBurgerbøf Sous vide med grønthjertesalat
15 min.
Løgsalat og burger

Pil rødløg, og snit dem i super tynde skiver.

Vend dem i saft af 1 citron og 1-2 tsk. sukker i en stor skål, og lad dem trække indtil servering. Vend plukket persille i lige inden brug. 

Steg bøfferne (gerne i lidt af fedtet fra pakken) i 3-5 min. på hver side, og krydr med salt og peber. 

Snit salaten. 

burgerbolle
25 min.
Anretning

Varm bollerne i ovnen. 

Flæk de lune boller, fyld dem med salat, tzatziki, bøf og løgsalat, og nyd straks med søde kartofler til. 

Kommentarer og forslag til opskriften