
Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
Skrub de søde kartofler, og skær dem i både. Bred dem ud på en bageplade med bagepapir, dryp med olivenolie, og krydr dem med salt.
Bag kartoflerne i den varme ovn i ca. 25 min., til de er møre og gyldne.
Riv agurken, drys den med salt, og afdryp den i en sigte i 5 min.
Klem væden fra agurken, og rør den med yoghurt og revet hvidløg efter smag.
TIP: Synes du det er for omstændigt med både løgsalat og tzatziki, så undlad løgsalaten. Og snit blot rødløg, og brug den rå i din burger.
Pil rødløg, og snit dem i super tynde skiver.
Vend dem i saft af 1 citron og 1-2 tsk. sukker i en stor skål, og lad dem trække indtil servering. Vend plukket persille i lige inden brug.
Steg bøfferne (gerne i lidt af fedtet fra pakken) i 3-5 min. på hver side, og krydr med salt og peber.
Snit salaten.
Varm bollerne i ovnen.
Flæk de lune boller, fyld dem med salat, tzatziki, bøf og løgsalat, og nyd straks med søde kartofler til.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften