0

Nem jomfruhummersuppe med porre, fennikel og tomat, ristede haler og dildolie

Hovedingrediens:
Skaldyr
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Suppe: Bræk halen af jomfruhummerne, fjern den sorte streng i halen og pil skallen af halerne. Gem alle skaller m.m., de skal bruges om lidt!! Læg hummerhalerne på køl. Rens skalotteløg, porre og fennikel og snit det hele i fine små tern. Varm lidt olie op i en tykbundet gryde og sauter halvdelen af de snittede grøntsager deri sammen med 1 fed let knust hvidløg i ca. 5 min. Tilsæt tomatpuré og skaller m.m. fra hummerne og rist i 2-3 min. Hæld sherryen i og lad den koge næsten væk. Tilsæt persille og timian i hele kviste, laurbærblad, chili, salt, peber og 1½ liter vand og lad det simre utildækket ved sagte varme i 45 min. Sigt suppen igennem et fint klæde og afmål mængden – der skal være 5 dl. Er der mere end det koges suppen yderligere ind. Tilsæt fløde og resten af de fintsnittede grøntsager til den indkogte suppe og lad det simre til grøntsagerne er møre med bid. Skær tomaterne i fine små tern, vend dem i og smag suppen til.

Olie: Pluk dilden og kom den i en blender sammen med ¾ dl olie, lidt salt og peber og kør det til en helt glat olie. Lad den hvile i 10 min. - smag den til igen og sigt den så igennem et fint klæde - sørg for at få presset al olien af. Dild"pulpen" skal bare kasseres.

Haler: Hak 1 fed hvidløg helt fint. Varm lidt olie op på en pande og rist hvidløget i 30 sek. - det må kun lige begynde at tage farve. Tilsæt halerne, krydr med salt og peber og rist i 1-2 min. til jomfruhummerkødet er mælkehvidt.

Anretning: Anret suppen i lave, dybe tallerkner, læg et par haler i midten af hver tallerken og dryp olien rundt om. Pynt med en kvist dild og server straks.

Server sammen med en god grøn salat og gerne ristet brød eller sprøde flutes.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?