0
Nem kylling i karry med ris og peanuts

Nem kylling i karry med ris og peanuts

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
Børnenes livretter Kassen
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

jasminriskyllingebryst uden skind
1 min.
Kylling og ris

1) Sæt vand over til kyllingen, og salt det gavmildt. Læg kyllingen i knapt kogende, saltet vand, og lad den koge stille og roligt i 15-20 min., eller til den er gennemtilberedt. Sluk og lad den trække i 5 min. 

2) Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i 9-12 min. (afhængig af konsistensen du ønsker på risene), og hæld al overskydende vand fra.

Tip: Skal det gå ekstra stærkt, kan du skære kyllingen i lidt mindre stykker eller i strimler, stege den, og toppe saucen på den stegte kylling. 

agurkrød peberfrugtforårsløgpeanuts
20 min.
Kylling i karry og grønt

3) Kog karrysaucen op, pluk kyllingen, og vend den i saucen, gerne med en smule kogevand. Kog det hele op igen, og smag det til med salt og peber. 

4) Skær agurk og peberfrugt i stave til snack, og anret begge dele på et fad. 

5) Hak forårsløg og peanuts.

24 min.
Anretning

6) Anret ris i dybe tallerkener. Top med kylling i karry, forårsløg og peanuts, og servér straks med snackgrønt til. 

Kommentarer og forslag til opskriften