Denne ret er super hurtig og nem.
Vær opmærksom på, at nudlerne er skrøbelige, så de bør ikke få for længe.
Hold øje med dem, og lad dem blot trække i det kogende vand og den varme suppe, så de ikke går i stykker.
Vil du have æggene mere hårdkogte, så kog dem 1/2-1 min. længere.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt vand over til æg, nudler og suppe.
Kom æggene i kogende vand, og kog dem i 6,5 min. (tag tid fra vandet koger). Skyl dem straks i koldt vand.
Fyld nudlerne i en gryde eller skål, overhæld dem med kogende, saltet vand, og lad dem trække under låg i ca. 5 min., eller til de er møre, men ikke udkogte.
Skær koteletten i flade, tynde skiver, og steg dem i olie i en varm gryde i 2-3 min., eller til de er gennemstegte. Krydr med salt, og tag dem op af gryden.
Halvér evt. svampene, hvis de er meget store, og snit hvidløg i tynde skiver. Steg begge dele i olie i gryden fra koteletterne i ca. 3-4 min., til svampene er gyldne.
Snit pak choy, og steg den med ganske kort. Krydr med salt og peber.
Rør miso og ramenkrydderi med 2,5-3 dl kogende vand pr. pers. Hæld det i gryden, og lad det hele lune sammen, men undgå at det koger. Smag til med salt eller soja.
Snit forårsløg fint, og pil og halvér æggene.
Fyld nudler i skåle, top med ramensuppe, fyld, forårsløg og 1/2 æg pr. pers., og servér straks.
Miso
- umamibomben der kan peppe enhver ret op!
Miso stammer fra Japan og er en fermenteret paste lavet på brune ris eller sojabønner.
Miso er karakteriseret med en enestående evne til at bidrage med unik dybde og umami til smagsprofilen i mange retter.
Ramen krydderi indeholder: 50% Urtebouillon 35% ristet sesam, 10% chili flager, 10% løgpulver.
Kommentarer og forslag til opskriften