0
Nemme frikadeller med ovnkartofler, remoulade og melonsalat

Nemme frikadeller med ovnkartofler, remoulade og melonsalat

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
Børnenes livretter Kassen
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Start med at skylle grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

TIP: hvis ikke hele familien er vild med en salat der er blandet (og med løg), kan det hele anrettes for sig, så man kan tage præcis det man bedst kan lide. 

kartofler
1 min.
Kartofler

Tænd ovnen på 220 grader, gerne varmluft. 

1.Skær kartoflerne i både, og bred dem ud på bagepapir på en bageplade. Dryp bådene med olivenolie, og krydr dem med salt. 

2. Bag kartoffelbådene i den varme ovn i ca. 25 min., eller til de er gyldne og møre. Vend gerne rundt i dem undervejs. 

kartoflervandmelon (lille)rød peberfrugtagurkrødløgKota-ost
10 min.
Salat

3. Skær vandmelonen i både, skær skrællen af og skær kødet i grove stykker. 

4. Skær peberfrugten i strimler, agurken i tern og løget i slanke både. Vend det hele sammen på et fad, dryp med olivenolie og eddike, og top med brud af kota. Krydr gerne med salt og peber. 

remouladeSkagenfood frikadeller
18 min.
Frikadeller og anretning

5. Varm frikadellerne i den varme ovn i 5-10 min., til de er gennemvarme. 

6. Anret frikadeller med ovnkartofler, remoulade og salat og nyd straks.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.