Muslinger er en supersund, billig og bæredygtig fastfood. Denne opskrift stammer fra New England, der er en region i det nordøstlige hjørne af USA bestående af de seks stater i Maine, New Hampshire, Vermont, Massachusetts, Rhode Island og Connecticut. Denne suppe er lavet på hjertemuslinger, de kunne sagtens erstattes af venusmuslinger eller andre typer.
Rensning af muslinger: Vask muslingerne grundigt ved at gnubbe dem mod hinanden imellem dine hænder - dette ’sliber’ evt. urenheder og sand af skallerne. Kassér de muslinger der evt. måtte være knækkede, og er der nogen der er åbne bankes de hårdt mod bordkanten - lukker de sig ikke i løbet af lidt tid kasseres de også. Lad nu muslingerne ligge i koldt vand tilsat godt med salt i et par timer. Rens derefter grundigt under rindende vand - nu er de klar til brug.
New England Clam Chowder: Damp muslingerne i vinen - når de åbner sig, tages de fra varmen og væden hældes gennem en sigte i en skål, gem suppe og muslinger. I en stor tykbundet gryde, sauterer man hakket løg og bacontern blødt og i smør (det må ikke brune). Tilsæt finthakket hvidløg, laurbærblade og finthakket timian. Skær alle rodfrugter i tern af ca. ½ x ½ cm og sauter med. Tilsæt nu muslingesaften og fløde/mælk og lad det simrer til kartoflerne er netop møre men ikke kogt ud og suppen begynder at creme i konsistensen. Kom muslingerne i suppen og smag til med salt og peber. Drys fintsnittet purløg på toppen.
NB. Nogen foretrækker suppen lidt tykkere og jævner den lidt af med maïzena - jeg synes dog at der er rigeligt med cremethed fra flødes og kartoflerne.
Anret muslinger og suppe i store dybe tallerkener.
Fif: Server med godt brød og evt. en grøn salat med masser af friske krydderurter dertil. Prøv evt. at gøre som amerikanerne og spis ’Oyster crackers’ dertil.
Kundekommentarer ()