0

Nordisk oksestuvning med mørkt øl, perlebyg og rodfrugter

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Stuvning: Pil løgene og skær dem i 1 cm brede både. Skræl gulerødder, persillerødder og selleri og skær dem i mundrette bidder. Rens svampene og riv/del dem i passende stykker. Varm lidt olie godt op i en stegegryde og brun kødet med salt og peber deri. Tag kødet op med en hulske, kom lidt ekstra olie i gryden og sauter løg, laurbær og timian i ca. 10 min. under låg ved middelsvag varme. Fjern låget, rør tomatpuré i og skru igen op for varmen. Tilsæt gulerødder, persillerødder, selleri, svampe, perlebyg og hele pillede hvidløgsfed og rist det af i 5 min. Hæld fond og øl på, krydr med Worcestershiresauce, salt og peber og læg låg på. Lad stuvningen simre i ca. 1 time eller til kødet er helt mørt. Smag til og jævn med maizena hvis nødvendigt.

Rødbedecreme: Kog rødbederne møre i letsaltet vand mens stuvningen simrer. Gnid skindet af og skær rødbederne i fine små tern. Vend cremefraiche, dijonsennep, 1 spsk. peberrod og rødbeder sammen og smag til med mere peberrod, salt, peber og evt. et nip sukker.

Server stuvningen i dybe tallerkner toppet med en god skefuld rødbedecreme, et drys friskhakket persille og masser af godt groft surdejsbrød til.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?