Det er ikke sikkert, at du behøver tilberede alle nudlerne. Det afhænger helt af, hvor sultne I er.
Husk at nudler er svære, at tilberede korrekt. Skyl dem i koldt vand, hvis de klistrer, og vær varsom med, at overtilberede dem.
Vil du have retten ekstra spicy, så lån lidt chili fra dag 3, eller servér med en god chilisauce til.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Krydr kødet med fivespice, og gnid det godt ind i kødet. Steg kødet i rigeligt olie på en varm pande i 6-8 min. i alt, eller til kødet er gyldent og gennemstegt. Krydr det med salt.
Overhæld nudlerne med kogende vand, og lad dem trække i 5-10 min. Afdryp nudlerne i en sigte, og gentag processen, hvis de ikke er møre nok.
Snit kålen fint, og skær agurken i tynde skiver. Snit forårsløg fint, og pluk koriander og mynte groft.
Skær limefrugten i både.
Vend de afdryppede nudler med kål, agurk, kød, mynte, forårsløg og koriander, og servér straks med limebåde og sur/sød chilisauce.
Kinesisk five spice indeholder: 30% Cassiabark/kanel, 25% fennikelfrø, 15% nelliker, 15% stjerneanis og 15% sechuan peber.
Denne kinesiske blanding kombinerer aromatiske krydderier som stjerneanis, cassia, nelliker, fennikel og sechuan peber. Det er ikke en stærk blanding, men sød og bør bruges sparsomt. Dens sødme gør den særligt velegnet til salt mad, og til svinekød, and og grøntsager.
Kundekommentarer ()