0
Nudelsalat med Goma-sesam dressing og edamamebønner

Nudelsalat med Goma-sesam dressing og edamamebønner

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Opskriftstype:
Asiatisk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Historien bag den berømte Goma-dressing går tilbage til Japan og den vidunderlige verden af sushi og salater. "Goma" er det japanske ord for sesam, og denne dressing er kendt for sin lækre smag og tekstur.

Goma-dressingen blev først skabt som en del af det japanske køkken og er kendt for sin enkle, men velsmagende sammensætning. Den består typisk af ristede sesamfrø, sojasauce, risvineddike, sukker, og nogle gange også frisk ingefær eller hvidløg. Ingredienserne kombineres for at skabe en dressing med en balance mellem salt, sødme, og den karakteristiske nøddeagtige umamismag fra sesamfrøene.

Historisk set blev Goma-dressingen brugt til at tilføje smag til grønne salater, som ofte ledsagede sushi og sashimi. Den er også blevet en populær dressing til nudelsalater og andre retter, der kræver en dyb og velsmagende smag.

 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

sesamfrømayonnaisetamari soya saucelimesukker
1 min.
Goma-sesam dressing

Rist sesamfrø i på en pande til de er gyldne og begynder at poppe. Knus dem derefter i en morter, til de fleste frø er helt knust. Bland med 1-2 spsk. rørsukker, limesaft fra halvdelen af limen, tamari + mayonnaise. Lad gerne dressingen trække lidt, så sukkeret opløses. Smag til med salt og peber. Riv et 1/2 fed hvidløg fint, og kom det i. 

(gem nogle limebåde og lidt sesamfrø til servering). Dressingen skal være salt, umami, sød og sur i god balance.

nudlermukimame (bælgede edamamebønner)
Nudler & edamame

Kog nudlerne i rigeligt vand efter anvisning på pakken - de sidste 30 sekunder koges edamamabønnerne med. Kom nudler og bønner i en sigte og køl dem let ned med koldt vand. Lad begge dele dryppe af i et dørslag.

gulerødderkoriander
20 min.
Nudelsalat

Skræl gulerødder og skær dem i tynde strimler (brug gerne et mandolinjern). Skær koriander i små stykker og hak stilkene fint. 

Vend nudler, bønner, gulerødder og koriander sammen med gomadressingen og smag til med salt og peber. 

sesamfrølimekoriander
20 min.
Anretning

Anret i et stort fad og drys med det sidste sesam. Pynt med det sidste koriander og limebåde. 

Bonusinfo

Mukimame er bælgede edamamebønner. Edamamebønner er en sojabønne, hvor man spiser de grønne, umodne bønner. Navnene stammer fra Japan, hvor edamame betyder sojabønner med bælg, og mukimame er de bælgede bønner.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?