Denne nudelsalat er super nem, og hurtig at lave.
Vær dog opmærksom på, at nudlerne ikke får for længe.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kom nudlerne i kogende, saltet vand, og lad dem trække under låg. Afdryp dem, når de er møre.
Rist sesamfrø på en tør, varm pande i 1-2 min., og lad dem køle lidt af i en skål.
Hæld lidt olie på panden, og steg kyllingen, til den er gylden, og næsten gennemstegt. Krydr med salt, lidt revet ingefær og en smule sukker, og lad den stege færdig, til den er gennemstegt.
Giv mukimamebønnerne et kort opkog, og afdryp dem (brug evt. samme gryde, som til nudlerne, så du ikke skal vaske så meget op).
Skræl gulerødderne, og skær dem i skrå skiver. Snit chili fint, og hak koriander groft.
Rør en dressing af tamari, sukker og lidt sesamolie. Smag til med lidt hvidvinseddike, sukker og fintrevet ingefær.
Vend forsigtigt nudler med gulerødder, mukimamebønner og dressing. Anret nudelsalaten i dybe tallerkener, og top med kylling, koriander, chili og ristede sesamfrø.
Mukimame er bælgede edamamebønner. Edamamebønner er en sojabønne, hvor man spiser de grønne, umodne bønner. Navnene stammer fra Japan, hvor edamame betyder sojabønner med bælg, og mukimame er de bælgede bønner.
Kundekommentarer ()